Heerlijk zomerweer; 28 graden!

mainImage
Heerlijk zomerweer; 28 graden!

Vandaag trekt het hogedrukgebied voor de Noorse kust in de richting van het vasteland van Scandinavië. De wind draait daardoor bij ons naar het oosten en is iets sterker dan vrijdag (3 à 4 Beaufort) en er wordt tegelijkertijd nog iets warmere lucht aangevoerd. Bij uitbundige zonneschijn wordt het minstens 28 graden in Barendrecht.

Zaterdagavond blijft het nog lang warm. Rond zonsondergang ligt de temperatuur nog rond 23 graden bij een onbewolkte hemel. Ideaal weer voor de barbecue. De wind is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit het oosten.

In de nacht naar zondag koelt het in Barendrecht onder een onbewolkte hemel af naar minima rond 15 graden bij een aanhoudende oostenwind, matig van kracht (3 Beaufort).

Zondag zijn de veranderingen uiterst klein. Het is opnieuw zonovergoten bij temperaturen rond 27 graden. De wind komt uit richtingen tussen noordoost en oost en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Het zal al duidelijk zijn, er valt geen druppel neerslag.

Zondagavond koelt het iets sneller af dan zaterdagavond, rond zonsondergang is de temperatuur gedaald naar een aangename 21 graden. Zwakke tot matige oostenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

In de nacht naar maandag koelt het geleidelijk af naar circa 13 graden bij een zwakke tot matige oostenwind (2 à 3 Beaufort) en een onbewolkte hemel.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad