Geslaagde opening nieuwe Binnenhof

mainImage
Geslaagde opening nieuwe Binnenhof

Na maanden van hard werken was het vandaag eindelijk zover; de feestelijke opening van het zo omstreden plein voor het gemeentehuis. Door onder meer de gemeente Barendrecht en de Culturele Alliantie was er een mooi programma gemaakt waardoor de inwoners van Barendrecht de gehele dag konden genieten van de mooiste optredens.

Het programma begon al om 10.00 en ging door tot 19.00 uur. Op het plein voor het gemeentehuis stond een groot podium, waar de gehele dag verschillende optredens te zien waren. Niet alleen Dj Creeps, Funky Feet, Two Notes, de Harmonievereniging, Partyband the Buss, DJ’s Freestyle Party Machine, Kids-Bizz, Harmonice, Fusion Action Band, Synergy, en Shinaaz Pitai schitterden op dit podium, ook was er een gastoptreden van Demi van Wijngaarden bekend van The Voice of Holland. Naast het podium was er nog meer te beleven op de Middenbaan; er was ruimte voor de kinderen om zich uit te leven op het springkussen of in de draaimolen. Ook liepen de Swingende Keukenprins en de feestelijke circusparade over het plein.Om iets over half twee opende burgemeester Jan van Belzen officieel het Binnenhofplein door op een grote rode knop te drukken. Het vuurwerk en de confetti die hierna volgde maakte de opening compleet. Het plein dient als entree naar Het Kruispunt, aldus burgemeester Van Belzen. Het plein vormt een mooi visitekaartje voor het centrum van Barendrecht. Niet alleen is er goed nagedacht over de uitstraling van het plein, zoals de bomen en verlichting, ook onder de grond is er een hoop gebeurd. Alle waterleidingen zijn daar vervangen door een groot systeem dat zorgt voor de opvang van hemelwater. Na de officiële opening liep de burgemeester samen met scoutinggroep Jhr. Beelaerst van Blokland naar hun nieuwe boom, een mooie rode paardenkastanje.

 Het plein wordt een plek van ontmoeting en feesten. Er zullen in de toekomst vele evenementen op dit plein gehouden worden, waarvan de eerste vandaag meer dan geslaagd was!

 


| Foto: Digitaal Dagblad