Gemeente ontvangt omstreden ambassadeur

mainImage
Gemeente ontvangt omstreden ambassadeur

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra bracht vandaag een werkbezoek aan Barendrecht. Het bezoek startte bij de Barendrechtse groente- en fruithandelaren Olympic Fruit en Hillfresh, waarna hij door het college van burgemeester en wethouders een lunch kreeg aangeboden op het gemeentehuis.

Barendrecht is de bakermat van de Nederlandse industrie in groente en fruit. Deze kernboodschap heeft de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra vandaag vanuit verschillende invalshoeken meegekregen.
De directeuren Thijs van den Heuvel van Olympic Fruit en Hans van den Heuvel van Hillfresh informeerden de ambassadeur over de hoge kwaliteit en het vernieuwend vermogen van de Barendrechtse fruit- en groentebranche. Tijdens de rondleidingen bij Olympic Fruit en Hillfresh kreeg de Amerikaanse ambassadeur in Nederland informatie over het ontstaan en de toekomst van de industrie. Burgemeester Van Belzen vertelde de ambassadeur onder andere dat 25 procent van alle handel in groente en fruit plaatsvindt in Barendrecht. Daarbij gaf hij meteen aan dat er nog volop ruimte is voor meer.

Dhr. Hoekstra is sinds dit jaar ambassadeur in Nederland en kwam gedurende de start van zijn werkzaamheden veelvuldig en opvallend in het nieuws, omdat hij uitspraken heeft gedaan over Nederland als zijnde een land waar auto’s en politici in brand worden gestoken en waar sprake is van No Go Zones. Vervolgens ontkende hij (op tv) deze uitspraken, hij betitelde de berichtgevingen (op tv) als ‘fake news’ (nepnieuws). Later ontkende hij (op tv) dat hij de term ‘fake news’ had gebruikt. Het was al met al een behoorlijk gênante toestand, treffend verwoord en verbeeld in bijv. Zondag met Lubach, te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=A3l-MqC76g4

Van links naar rechts: Wethouder Cees Schaap, wethouder Tanja de Jonge, ambassadeur Pete Hoekstra, wethouder Arnoud Proos, burgemeester Jan van Belzen, wethouder Nico Bults, wethouder Reshma Roopram, plvv gemeentesecretaris Dannis van IJpen.


Foto: Digitaal Dagblad