Gemeente informeert over cybercriminaliteit

mainImage
Gemeente informeert over cybercriminaliteit

De digitale maatschappij biedt ondernemers voordelen, maar kent ook risico’s. Digitale criminaliteit kan verstrekkende gevolgen hebben voor zowel grote maar zeker ook voor kleine bedrijven. De computer en internet zijn niet meer weg te denken en omdat bedrijfsprocessen meer en meer digitaal worden afgehandeld, neemt ook de kans op online criminaliteit toe.

Begin oktober heeft de gemeente Barendrecht een bijeenkomst georganiseerd om ondernemers op prikkelen- de wijze kennis te laten maken met de wereld van (cyber)hackers en de risico's voor bedrijven. Ruim 100 ondernemers gingen op de uitnodiging in. Burgemeester Van Belzen: “Ondernemers zijn zich nog veel te weinig bewust van het feit dat ze maatregelen tegen cybercriminaliteit kunnen nemen. Met deze bijeenkomst wil ik een impuls geven aan ondernemers om het voorkomen van cybercrimina- liteit onderdeel te laten uitmaken van de bedrijfsvoering.”

Wat kunt u thuis doen?

Cybercrime komt helaas ook in thuissituaties voor. U kunt maatregelen nemen tegen veelvoorkomende cyber- crime. Enkele voorbeelden:

- Beveilig uw computer goed. Download en installeer geregeld de benodigde updates.

- Maak gebruik van een virusscanner, firewall, anti-spyware, advertentieblockers (apps die advertenties tegenhouden die mogelijk een virus bevatten) en veilige websites.

- Gebruik een goed wachtwoord van minimaal acht tekens, met hoofdletters en kleine letters, cijfers en bijvoorbeeld symbolen als een vraag- teken of uitroepteken erin.

- Maak een back-up van uw documenten, klik niet op onverwachte linkjes en geef nooit uw inlog- of pincode af.


| Foto: Digitaal Dagblad