Gemeente helpt bij (te) laag inkomen

mainImage
Gemeente helpt bij (te) laag inkomen

Ook in Barendrecht leven mensen op of onder de armoedegrens. Voor deze groep Barendrechters is bijvoorbeeld sporten bij een vereniging, zwemles voor het ABC-diploma of muziekles zonder hulp niet mogelijk. De gemeente heeft diverse regelingen waardoor deze groep mensen net als ieder ander mee kan doen. Barendrecht doet dit samen met tal van maatschappelijke initiatieven.

Wethouder Nico Bults: ”Er zijn veel voorzieningen voor mensen met een laag inkomen, maar mensen moeten die wél kennen. Om die reden hebben we een boekje ontwikkeld. Inwoners kunnen hier heel overzichtelijk zien wat wij en maatschappelijke organisaties in Barendrecht hen te bieden hebben. Ook staan er handige tips in en worden zowel de lokale als de landelijke regelingen beschreven.”

Meedoen voor minima: deze regeling biedt een tegemoetkoming voor volwassenen en kinderen (het kind- pakket). Zowel in geld als in natura. Voor kinderen is het bijvoorbeeld mogelijk om gratis het zwemdiploma A, B en C te halen (vanaf 5 jaar), is er de schoolkostenregeling voortgezet onderwijs en is er elk jaar een bedrag dat naar eigen inzicht kan worden besteed aan bijvoorbeeld kosten van sport, muziekles, school, aanschaf van computer, fiets of kleding.  Meer informatie bij de gemeente Barendrecht.

 


Foto: Digitaal Dagblad