‘Frenkie de Jong meer waard dan Feyenoord’

mainImage
‘Frenkie de Jong meer waard dan Feyenoord’

Rond Feyenoord is de jubelstemming over de jaarcijfers na het teleurstellende 1-1 gelijkspel bij Willem II grotendeels verdwenen. Dat schrijft ook Valentijn Driessen, de voebalanalist van dagblad De Telegraaf. Hij vindt dat de Rotterdammers alleen maar verder achterop raken op PSV en Ajax.

“Feyenoords winst van 11.6 miljoen is een incidentele door voornamelijk extra inkomsten uit de Champions League. Maar zelfs daarmee lukt het Feyenoord niet om het gat met Ajax en PSV te verkleinen. Sterker, het verschil is verder opgelopen en dan staat de Nederlandse top twee alweer bij de UEFA-kassa – gevuld met 3.3 miljard ten opzichte van 2.2 miljard euro vorig seizoen – om tientallen miljoenen te incasseren”, aldus Driessen. “En Jan de Jong? Hij moet zich tevreden stellen met een kleine plus, die iets kan worden opgefleurd met KNVB-bekersucces of enkele mooie transfers.”

Qua transfer heeft Driessen echter geen hoge verwachtingen van Feyenoord, kijkend naar de selectie. “Van het laatste front valt trouwens weinig te verwachten in Rotterdam. Op de transfermarkt zijn spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hirving Lozano en Steven Bergwijn in hun eentje meer waard dan de complete selectie van Feyenoord. Hij is niet te koop, maar getuige de afhankelijkheid van Feyenoord van good-old Robin van Persie vertegenwoordigt hij nog de meeste marktwaarde in De Kuip.”


Foto: Digitaal Dagblad