Fotograaf Jordi Woerts in Kenia (5)

mainImage
Fotograaf Jordi Woerts in Kenia (5)

Fotograaf Jordi Woerts participeerde begin 2018 in het Photography & Wildlife Conservation-project in het Kruger Park in Zuid-Afrika, dat in het teken stond van het vergaren van belangrijke informatie over het ecosysteem om de dieren te beschermen voor stroperij en hongersnood. Daarom besloot hij in november 2018 wéér naar Afrika te reizen; dit keer voor een Big Cat Monitoring-project in het Maasai Mara Nationale Reservaat in Kenia waar hij data verzamelde over de grote katten: cheetahs, luipaarden en natuurlijk leeuwen.

Zijn persoonlijke doel nu hij terug is in Nederland: het tonen van de schoonheid van de dieren en het benadrukken van het belang van een gezond ecosysteem. Dit probeert hij te doen met behulp van zijn eigen website, Instagram-account en via Dagblad010. Dit is deel 5.

Klik hier voor alle foto’s en info

Leeuw genaamd Malaso

Woerts: ‘’Op dag 5 een hele speciale leeuwin gezien, genaamd Malaso. Zij besloot – nadat een nieuwe groep mannetjes haar ‘pride’ had overgenomen – alleen door te gaan. Dit zonder bescherming dus van soortgenoten en zonder hulp tijdens het jagen. Dit is iets wat vrijwel nooit voorkomt en was dus erg speciaal is om te zien.

Nog nooit heb ik een leeuwin gezien die er zo enorm sterk, krachtig en mooi uit zag. Het werd nog mooier toen ze aanstalten maakte om te jagen. Ze bleef gefocust om zich heen kijken en kroop langzaam richting een gazelle zo’n 100 meter verderop. Ze kwam erg dichtbij, maar helaas voor Malaso werd ze opgemerkt en kon de Gazelle ervandoor gaan. Ondanks dat het niet lukte om de Gazelle te vangen was het fascinerend om haar zo dichtbij te zien sluipen.

Vaak als de zon in je gezicht schijnt is het lastig om foto’s te maken, maar in dit geval was het juist een voordeel. Het zonlicht maakte mooie lijnen rond de leeuw die de foto ten goede kwam. Hele toffe sighting en mooi om te zien dat ze zich goed staande houdt in haar eentje!’’


Foto: Digitaal Dagblad