Barendrechts Dagblad | Film door Barendrechters voor patiëntjes Sophia

Film door Barendrechters voor patiëntjes Sophia

mainImage
Film door Barendrechters voor patiëntjes Sophia

De Barendrechtse filmmakers Yvonne van der Haven en Danny Bliek werken momenteel aan het derde deel van 'Het Geheim van Sophia'. Deze lange speelfilm wordt gemaakt mét en voor patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis. De eerste twee delen werden gezamenlijk meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube.

Van der Haven en Bliek namen als vrijwilligers van Sophia TV in 2013 het initiatief om een eerste speelfilm te maken. Met beperkte middelen slaagden zij erin om een volwaardig product te maken. Bekende acteurs als Martin van Waardenberg en Paul van Soest werkten belangeloos mee. Omdat de reacties enthousiast waren, volgde er in 2016 ook een tweede deel.

Nu willen de Barendrechtse regisseuse en cameraman er nog een schepje bovenop doen. ''De films worden in het ziekenhuis bekeken, waardoor de zieke kinderen wat afleiding hebben. Ook online worden ze veel gezien", zegt Van der Haven. ''De film krijgt een première in Pathé de Kuip met een afterparty in het stadion van Feyenoord. Na twee delen willen we de lat voor de derde film nog iets hoger leggen."

Hoewel iedereen op vrijwillige basis meewerkt, zijn de makers toch genoodzaakt om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld de catering en de apparatuur. Ze doen dit via een zogenaamde crowdfunding, waarbij donateurs ook een beloning tegoed kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld een plekje op de aftiteling, of kaarten voor de première.


Foto: Digitaal Dagblad