Film: 1939 Kippen en eieren in Barendrecht

mainImage
Film: 1939 Kippen en eieren in Barendrecht

Toen de voormalige Coöperatieve Groenteveiling Barendrecht & Omstreken in 1940 haar 25 jarig bestaan wilde vieren, liet zij hiervoor een film maken over het werk van haar leden en het veilinggebeuren. Jaren geleden heeft de Barendrechtse video-archivaris  Bas Romeijn bij die beelden een geluidspoor gemaakt en er samen met de gerestaureerde beelden van een DVD gemaakt. Omdat die te lang is om via internet te vertonen, heeft hij die per onderwerp tot kleinere films geknipt. Het laatste van die serie is nu op zijn website te zien.

Het houden van kippen was een typisch nevenproduct van de boeren in Barendrecht en zeker voor huidige begrippen kleinschalig van opzet. De film brengt een toen moderne pluimveehouderij in beeld. Alle fasen van de pluimveehouderij worden getoond. Vanaf het seksen van de kuikens tot de legbatterij van toen. En de leerlingen van de tuinbouwschool komen er een kijkje nemen.

Ook dit filmpje geeft weer een interessant beeld van het Barendrecht van toen. Bekijk het op basromeijnfilms.blogspot.nl  


Foto: Digitaal Dagblad