Barendrechts Dagblad | Fietsen verwijderen bij NS-station

Fietsen verwijderen bij NS-station

mainImage
Fietsen verwijderen bij NS-station

Op de openbare weg rondom het NS-station in Barendrecht staan sommige fietsen langdurig gestald, soms weken of zelfs maanden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Binnenkort worden deze fietsen verwijderd. Heeft u daar al langere tijd een fiets staan? U kunt deze tot en met 30 april weghalen. Ziet u iemand fietsen verwijderen rondom het NS-station en twijfelt u of dit iemand van de gemeente is? Vraag diegene om een legitimatie. De gemeentemedewerkers kunnen zich legitimeren.

Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, beschouwen wij de fietsen als een gevonden voorwerp (zie artikel 5:5 Burgerlijk Wetboek). De fietsen worden drie maanden opgeslagen aan de P.C. Hooftstraat te Ridderkerk. Fietsen die dan niet zijn opgehaald, worden afgevoerd of be- schikbaar gesteld aan een goed doel.

Wanneer u de verwijderde fiets gaat ophalen, moet u bewijzen dat de fiets van u is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een passende fietssleutel of een aankoopbewijs mee te nemen. Verder moet u uw legitimatiebewijs laten zien. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0180.


Foto: Digitaal Dagblad