Examenkandidaten. Controleer geodriehoek!

mainImage
Examenkandidaten. Controleer geodriehoek!

De Hema slaat alarm om verkeerde geodriehoeken die door het hele land worden verkocht. Sommige geodriehoeken hebben te veel streepjes, waardoor ze niet goed meten. "Deze ontdekking is erg vervelend zo vlak voor de examens", zegt een woordvoerder van het bedrijf met meerdere vestigingen in Barendrecht.

Een eindexamenleerlinge ontdekte de fout omdat ze steeds verkeerde antwoorden kreeg, laat de woordvoerder van de winkel weten. "Ze snapte niet hoe dat kon en ging haar geodriehoek controleren. Toen ontdekte ze dat er iets fouts was met de streepjes."

Hoeveel verkeerde geodriehoeken er in omloop zijn, weet Hema niet. "Het is een landelijk probleem. Er zijn gelukkig wel meer goede dan verkeerde geodriehoeken."

De ontdekking is extra vervelend, aangezien morgen de examens beginnen. "Daarom roepen we alle eindexamenleerlingen op hun geodriehoek te controleren. Vooral als je wiskunde-examen gaat doen."

Op Twitter waarschuwen ook het College voor Toetsen en Examens (CvTE) en het ministerie van Onderwijs voor de 'ongeschikte' en 'foute' exemplaren. Check de jouwe goed, adviseert het CvTE. Goed opletten, zegt ook het ministerie, om problemen bij het eindexamen te voorkomen.

 


Foto: Digitaal Dagblad