Eventjes bewolking, daarna weer volop zon

mainImage
Eventjes bewolking, daarna weer volop zon

Vandaag komen in de eerste helft van de ochtend in Barendrecht nog wolkenvelden voor. Het is niet uitgesloten dat daar een spatje regen uit valt. In de tweede helft van woensdagochtend komt er geleidelijk meer ruimte voor de zon. In de middag zijn er evenals dinsdag flinke zonnige perioden. Het wordt opnieuw een tropische zomerdag met maxima rond 32 graden. De noordenwind is in de ochtenduren (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. In de loop van de middag neemt de wind toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.

Woensdagavond (tot aan zonsondergang) lossen de stapelwolken door het wegvallen van de convectie op en verloopt de avond zonnig. Het koelt uiterst traag af. Rond zonsondergang (21.40 uur) is het in Barendrecht nog zomers warm met maxima rond 25 graden. Tijdens de nacht naar donderdag daalt de temperatuur langzaam verder naar een laagste waarde van 20 graden.

Donderdag schiet de temperatuur zeer snel omhoog naar tropische waarden. Het wordt heet met circa 35 graden Celsius in Barendrecht. De zon schijnt uitbundig en het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige oostenwind  (2 tot 3 Beaufort).

De nacht naar vrijdag wordt opnieuw een zogenaamde tropennacht met minima van 22 graden Celsius. Eigenlijk is 22 graden Celsius de normale maximumtemperatuur in de derde decade van juli. We spreken van een tropennacht wanneer het niet afkoelt tot onder 20 graden Celsius.

Na een zeer warme nacht stijgt de temperatuur vrijdagochtend al snel richting 30 graden. Volgens de laatste berekeningen gaat de temperatuur rond 11.00 uur al 30 graden bereiken. Vrijdagmiddag wordt het opnieuw circa 35 graden Celsius in Barendrecht. ’s Avonds komt er wat bewolking en stijgt de kans op regen- en onweersbuien. Er waait een zwakke tot matige zuidoostelijke wind, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad