EVB test toegankelijkheid voorzieningen

mainImage
EVB test toegankelijkheid voorzieningen

Zowel in Carnisselande als in het centrum heeft Echt voor Barendrecht (EVB) zaterdag met veel succes een wandeling met mindervaliden en ouderen gemaakt. De tour was door EVB opgezet om te zien waar de belangrijke voorzieningen, zoals het openbaar vervoer, de supermarkt of de huisarts in Barendrecht voor mindervaliden moeilijk toegankelijk zijn. Dankzij de hulp van vele ervaringsdeskundigen was het mogelijk om aardig wat knelpunten in beeld te brengen.

De twee gelopen routes hebben volgens raadslid Els Schaap bij menig EVB’er de ogen geopend hoe hobbelige wegen, gootjes, plantenbakken en andere zaken op het trottoir een flinke belemmering kunnen zijn voor mensen in een scootmobiel, met wandelstok of rollator of voor hen die een visuele beperking hebben. Els Schaap: “Het is ons deze ochtend duidelijk geworden dat Barendrecht qua bereikbaarheid voor mindervaliden nog een stuk vriendelijker moet worden.”

EVB gaat alle ondervonden hindernissen de komende week op papier zetten en zal het college van B&W daarna aansporen om deze snel aan te pakken. Ook de meldingen van mensen die dit via de telefoon of e-mail hebben gedaan worden hierin meegenomen. Melden kan overigens nog steeds via Els@echtvoorbarendrecht.nl. EVB is van plan om over een paar maanden weer een tour te houden om te zien of de gemelde hindernissen dan inmiddels verholpen zijn.

Ingezonden door EVB


Foto: Digitaal Dagblad