EVB neemt afstand van Nashville-verklaring

mainImage
EVB neemt afstand van Nashville-verklaring

De politieke partij Echt voor Barendrecht neemt afstand van de Nashville-verklaring. Dit document is een vertaling van het Nashville Statement, waarin staat hoe christenen moeten omgaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. De makers van het document vonden dat er een te losse moraal bestond rond thema's als homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme. Omdat de gelovigen in het manifest homoseksuele relaties afwijzen, noemen critici het een 'homohaatmanifest'.

''Echt voor Barendrecht is echter een partij voor iedereen. Wij sluiten niemand uit. Echt voor Barendrecht hecht aan een Barendrecht waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent. Ongeacht je geaardheid of achtergrond. Wij staan pal voor de rechten en acceptatie van de LHBTI-gemeenschap en nemen afstand van de verklaring van Nashville. In veel gemeenten is de afgelopen dagen de regenboogvlag gehesen als teken dat zij het eveneens niet eens zijn met dit door verschillende dominees en politici ondertekende pamflet. Wij nodigen het college van B&W van harte uit dit voorbeeld te volgen'', aldus de EVB op de eigen website.

Het college van B&W van Barendrecht heeft nog niet gereageerd op de commotie rond de Nashville-verklaring. Predikanten die de omstreden verklaring hebben ondertekend zijn deze maand wel te gast bij twee kerken in Barendrecht.


Foto: Digitaal Dagblad