Barendrechts Dagblad | Ergoedcommissie: sloop het Trefpunt niet

Ergoedcommissie: sloop het Trefpunt niet

mainImage
Ergoedcommissie: sloop het Trefpunt niet

De Erfgoedcommissie heeft zaterdag aan de nieuwe gemeenteraadsleden van Barendrecht een rondleiding aangeboden in en rond het gebouw ’t Trefpunt. Het gebouw staat volop in de belangstelling van de politiek. Dit heeft te maken met het feit dat de Erfgoedcommissie zich zorgen maakt over de toekomst van dit pand dat één van de weinige kenmerkende panden in Barendrecht is van kort na de Tweede Wereldoorlog. Om die reden wil de Erfgoedcommissie het pand aanwijzen als gemeentelijk monument.

Het pand wordt met slopen bedreigd omdat het niet meer aan de wensen van de gebruikers, zoals de Harmonievereniging, kan voldoen. Het pand is één van de laatste panden uit de wederopbouwperiode en vormt met de gebouwen het Kruispunt en De Baerne een culturele driehoek. Om de verschillende historische facetten van het pand te benadrukken, gaf Maarten Ouwens namens de Erfgoedcommissie uitleg aan de nieuwe gemeenteraadsleden waarom dit pand bijzonder is: ’t Trefpunt is een voormalig schoolgebouw dat in de jaren vijftig op een zeer vooruitstrevend wijze is ontworpen bijvoorbeeld door het gebruik van grote raampartijen en de geschakelde lokalen.

De Harmonievereniging Barendrecht maakte bij de rondleiding nog gebruik van de gelegenheid om de gemeenteraadsleden uit te leggen dat er verbeteringen nodig zijn om ook in de toekomst van ’t Trefpunt gebruik te kunnen blijven maken. Hierbij maakte de Erfgoedcommissie duidelijk dat het renoveren van het pand verreweg de goedkoopste en beste optie is voor Barendrecht.


Foto: Digitaal Dagblad