Eerst wolken, maar later ook zon

mainImage
Eerst wolken, maar later ook zon

Zaterdag trekken in de vroege ochtend uitgestrekte wolkenvelden over het Barendrecht en is de zon sporadisch waarneembaar in het regionale weerbeeld. Dit heeft nog steeds te maken met restanten van een zwak front boven Nederland, maar is van tijdelijke aard. In de tweede helft van de ochtend wordt het geleidelijk zonniger. Zaterdagmiddag is er een mix van stapelwolken en zon. Het blijft droog. De middagtemperatuur laat een licht stijgende tendens zien ten opzichte van de voorgaande dagen, de maxima liggen rond 17 graden. De noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
In de nacht naar Eerste Pinksterdag is het vrijwel onbewolkt en helder. Bij weinig wind kan het daardoor flink afkoelen. De minima liggen rond een graad of 6. Door de sterke afkoeling kan met name in de landelijk gelegen gebieden grondmist gevormd worden. De wind draait/ruimt in de loop van de nacht van noordwest naar noordoost en is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.
Pinksterzondag is het zeer aangenaam lenteweer met een afwisseling van flinke zonnige perioden en stapelwolken. De wind draait in de loop van de dag naar het noordoosten tot oosten en voert warmere landlucht aan. Aan het eind van de middag kan een enkele stapelwolk het buienstadium bereiken. De windkracht is 2 tot 3 Beaufort . De temperatuur stijgt naar circa 23 graden in Barendrecht.
In de nacht naar Tweede Pinksterdag is het wisselend bewolkt. Door de bewolking zal het niet zo sterk afkoelen als in de voorgaande nacht. De minima liggen in de Rijnmondregio rond 11 graden Celsius. De wind draait/ruimt in de loop van de nacht van noordoost naar oost en is overwegend zwak, windkracht 2 Beaufort.
Pinkstermaandag wordt het nog enkele graden warmer en kan het met 25 graden zomers warm worden. Normaal is het deze tijd van het jaar 18 graden. Het is lekker zonnig en er staat een matige oostenwind. In de avond neemt de bewolking tijdelijk toe, daarbij is er een geringe kans op een onweersbui. De oostelijke wind neemt iets toe en wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.


| Foto: Digitaal Dagblad