Eerst wat regen; later droger

mainImage
Eerst wat regen; later droger

Vandaag start de daglichtperiode in Barendrecht geheel bewolkt en in de ochtend valt van tijd tot tijd buiige regen. Onweer is daarbij niet uitgesloten. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droger en klaart het op. Met maxima rond 20 graden is het aanmerkelijk koeler dan gisteren, maar deze middagtemperatuur is normaal voor begin september. De wind is in de ochtend zwak en variabel van richting. In de loop van de ochtend steekt zwakke tot matig noordwestenwind (2 à 3 Beaufort) op. Vanmiddag wordt de wind matig, mogelijk tijdelijk vrij krachtig (4 à 5 Beaufort) en waait uit richtingen tussen west en noordwest.

Vanavond is het overwegend droog en wisselend bewolkt. Rond zonsondergang is het circa 15 graden in Barendrecht. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking geleidelijk toe en later volgen er enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden. De noordwester is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Morgen is het fris voor het eerste deel van september met maxima van 17 graden in het Rijnmondgebied. Het weerbeeld bestaat uit zon, wolkenvelden en enkele buien. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit westelijke richtingen.

Zaterdag waait er een stevige zuidwestenwind en wordt het hooguit 18 graden in Barendrecht. Opnieuw bestaat het weerbeeld uit wolken, buien en nu en dan zon. Waarschijnlijk zijn de meeste buien voor onze regio weggelegd en schijnt de zon in het minder dan in de rest van Nederland. Ook zondag staan er buien op het weermenu en zien we sporadisch de zon. Met 20 graden wordt het wel iets warmer dan vrijdag en zaterdag.


Foto: Digitaal Dagblad