Eerst veel regen, later breekt de zon door

mainImage
Eerst veel regen, later breekt de zon door

Vandaag valt er in Barendrecht eerst veel regen, later breekt de zon door. Met 12 graden is het koud voor begin mei. Vanaf woensdag wordt het warmer en zonniger. Vanaf het weekend kan het zelfs weer zomers warm worden met 25 graden of meer. Vanochtend blijft de westenwind nog nadrukkelijk aanwezig en veroorzaakt lage maxima van 12 graden in de Rijnmondregio. Een maximumtemperatuur van 16 graden is normaal voor begin mei.

Na een bewolkte ochtend met (mot-)regen, breekt aan het eind van de ochtend vanuit een zuidwestelijke richting steeds vaker de zon door. Vanmiddag breiden brede opklaringen zich vanuit het zuidwesten uit over Barendrecht en blijft het droog. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort er draait/krimpt geleidelijk van west naar zuid.

Vanavond en in de nacht naar woensdag zijn er eveneens brede opklaringen. De wind neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort en draait/krimpt naar zuidoostelijke richtingen. Het koelt flink af, in Barendrecht worden minima van circa 4 graden Celsius verwacht. Aan de grond kan de temperatuur in landelijke gebieden dalen tot dichtbij het vriespunt. De kans op mist door de vrij sterke afkoeling is zeer klein, omdat daarvoor net iets te veel wind staat.

Woensdag begint zonnig. In de loop van de ochtend ontstaan steeds meer vriendelijke stapelwolken. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In het Rijnmondgebied neemt aan het eind van de middag de bewolking vrij snel toe. Mogelijk valt aan het eind van de middag een beetje lichte regen, maar veel stelt het niet voor. De temperatuur stijgt naar ongeveer 16 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort en daardoor voelt het aangenaam tijdens zonnige momenten.

Donderdag schijnt de zon regelmatig, er is namelijk meer bewolking dan op woensdag. De kans op een bui is zeer klein. De wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit een noordwestelijke richting en daardoor is het een stuk koeler dan op woensdag, de maxima liggen rond 13 graden.


Foto: Digitaal Dagblad