Eerst mist, maar later zon

mainImage
Eerst mist, maar later zon

Vanochtend gaat de daglichtperiode in Barendrecht bewolkt en mistig van start. Gedurende de eerste ochtenduren lost de bewolking en de plaatselijk aanwezige (grond)mist geleidelijk op en wordt het vrij zonnig. In eerste instantie schijnt er een waterig zonnetje, na verloop van de ochtend gaat de zon feller schijnen. In de tweede helft van de ochtend ontstaan stapelwolken. Er staat een zwakke zuidwestenwind (1 Beaufort).
Vanmiddag zijn er boven het Rijnmondgebied tamelijk veel stapelwolken aanwezig. Hierdoor kan de zon zich soms voor langere tijd achter de bewolking verschuilen. Het blijft droog. De maxima komen rond 21 graden Celsius uit, daarmee wordt het de 145e warme dag van 2018. Tijdens langdurigere perioden met bewolking zakt de temperatuur terug naar 19 à 20 graden Celsius. De wind ruimt gedurende de dag van zuidwest via het westen naar noordwest en is overwegend zwak, windkracht 2 Beaufort.
Vanavond trekken er enkele wolkenvelden met middelbare bewolking over Barendrecht. Tussendoor klaart het soms ook even op. In de nacht naar donderdag neemt vanuit het noordwesten de bewolking geleidelijk toe. Het blijft bij ons in het westen van Nederland droog. De bewolking tempert de afkoeling in de nachtelijk uren. De minima liggen rond 11 graden Celsius. In de landelijke gelegen gebieden rondom Barendrecht kan bij weinig wind (noord, 1 à 2 Beaufort) nevel gevormd worden.
Donderdag start de daglichtperiode bewolkt en nevelig. Soms klaart het ook even op en is de zon kortstondig waarneembaar. Neerslag wordt in onze regio nog steeds niet verwacht.
Donderdagmiddag is er tamelijk veel bewolking en hier en daar kan het kort en licht motregenen. Tussendoor is ruimte voor zonnige momenten. De meeste zon is waarschijnlijk weggelegd voor het noorden. De middagtemperatuur komt uit op 16-19 graden. Daarmee is voor het eerst in een week tijd niet meer sprake van een warme dag (20 graden of meer). Desondanks is het zeer zacht vergeleken met normaal. Maxima van 14-15 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.


Foto: Digitaal Dagblad