Eerst koud, maar later warmer

mainImage
Eerst koud, maar later warmer

Maandag is het aan het begin van de ochtend in Barendrecht behoorlijk koud met lokaal mist en nauwelijks wind. Wie vroeg op pad gaat is gebaat bij een warme winterjas. De mist lost door een snelle opwarming in de vroege ochtenduren snel op en de gehele ochtend schijnt de zon uitbundig. Zwakke wind (2 Beaufort) uit zuidwestelijke richtingen.
In de middag is het eveneens zonnig. Soms trekken er velden met sluierbewolking over het Rijnmondgebied, maar daar schijnt de zon gewoon doorheen. Ook kunnen in de loop van de middag stapelwolken gevormd worden. Er waait een zwakke, soms even een matige zuidwester, windkracht 2 tot 3. De middagtemperatuur ligt rond 17 graden in Barendrecht.
Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is het over het algemeen helder/onbewolkt en van wind is vrijwel geen sprake. De temperatuur daalt daardoor opnieuw snel en ligt in de Rotterdamse regio circa 4 graden boven het vriespunt. Aan de grond kan het op lokaal licht vriezen. Er wordt op uitgebreide schaal mist gevormd.
Dinsdag schijnt de zon uitbundig, ons land ligt dan onder een langgerekte gordel van hoge druk. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden bij een (zeer) zwakke oostelijke wind (windkracht 1 à 2).
Woensdag is het eveneens zonovergoten. De wind ruimt van oost naar zuid en blijft (zeer) zwak, windkracht 1 à 2. De middagtemperatuur boekt met circa 23 graden opnieuw enkele graden winst.


Foto: Digitaal Dagblad