Eerst bewolking, daarna volop zon

mainImage
Eerst bewolking, daarna volop zon

Vanochtend is er veel bewolking en kan er enige tijd regen vallen. In de loop van de ochtend komt de zon regelmatig tevoorschijn. Daardoor warmt het rap op en is het al snel broeierig warm. De temperatuur is aan het eind van de ochtend al opgelopen naar een zomerse waarde van 25 graden in Barendrecht. De noordoostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden. Met maxima van circa 27 graden is het vandaag iets minder warm dan gisteren, maar door de hoge luchtvochtigheid voelt het benauwd aan. De wind waait uit het noord-noordoosten en is matig, windkracht 3 Beaufort.

Vanavond is het vrij zonnig tot zonsondergang. Na zonsondergang zal de bewolking geleidelijk toenemen. Aan het eind van de avond wijzen de Barendrechtse thermometers circa 14 graden aan. De naar noordoost draaiende wind neemt iets af en wordt zwak, windkracht 2 Beaufort.

In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking nog verder toe en wordt het zwaar bewolkt, maar blijft het droog. De minima liggen rond 14 graden. De noordoostenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort.

Zaterdag wordt het opnieuw zomers warm met 26 of 27 graden in Barendrect. Er waait een zwakke tot matige noordenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en stapelwolken. Door een sterke convectie kunnen stapelwolken tot het buienstadium uitgroeien en een onweersbui behoort dan ook tot de mogelijkheden.

In de nacht naar zondag koelt het bij een zwakke noordenwind (2 Beaufort) af naar circa 15 graden. Het is daarbij wisselend bewolkt en droog. Door de combinatie van zeer weinig wind, een hoge luchtvochtigheid en een sterke afkoeling tijdens brede opklaringen kunnen mistbanken of grondmist gevormd worden.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad