Edudelta College gered van ondergang

mainImage
Edudelta College gered van ondergang

De vmbo- en mbo-locaties van het Edudelta College in Barendrecht zijn gered van een faillissement. Lentiz neemt de MBO-tak over en over de VMBO-afdeling wordt met diverse partijen gesproken. Dat meldt de regionale omroep RTV Rijnmond. De school heeft in een brief aan de ouders laten weten dat er voor de leerlingen niks verandert.

"Het onderwijs voor onze leerlingen in het vmbo en onze studenten in het mbo zal na de zomervakantie plaatsvinden in het gebouw aan de Dierensteinweg, met de vertrouwde docenten, onder een ander bestuur", schrijft regiodirecteur Evert van Dijk van het Edudelta College Barendrecht.

De regiodirecteur van de school laat aan RTV Rijnmond weten dat de problemen "zeker van de baan zijn", en dat er op dit moment "aan precieze invulling wordt gewerkt." Verder wil hij geen commentaar geven.

De school kondigde eerder aan te moeten fuseren, omdat langer zelfstandig voortbestaan niet lukte. Er zijn volgens Van Dijk steeds minder leerlingen die een vmbo of groen-opleiding willen volgen. Eerder bleek al dat de vmbo-vestigingen in Sommelsdijk en Middelharnis blijven bestaan.


Foto: Digitaal Dagblad