Echt voor Barendrecht wil deelauto’s

mainImage
Echt voor Barendrecht wil deelauto’s

Deelauto’s verminderen het autobezit en zetten aan tot selectiever gebruik van de auto. Dit past helemaal binnen lokaal realistisch duurzaamheidsbeleid waar de partij voor staat.

Echt voor Barendrecht (EVB) kreeg onlangs signalen dat een aanbieder van deelauto’s gesprekken met de gemeente heeft gevoerd over plaatsing van een deelauto op het parkeerdek van het NS-station. EVB juicht dat toe. Het lijkt ons een zeer logische, centrale en goed bereikbare plek om in Barendrecht te starten met autodelen.

Volgens EVB-raadslid Miranda Mes duren de gesprekken wel erg lang, nu ruim een jaar zonder concreet resultaat. Mes: “Het is vreemd dat dit zo lang duurt. Het enige wat nodig is, zijn goede afspraken tussen de gemeente, de leverancier en de NS. En een beetje daadkracht. Van de NS is bekend dat zij erg positief staat tegenover initiatieven voor deelauto’s als aanvulling op treinstations en graag meewerkt. Ook kennen we diverse Barendrechters die actief wachten op een goed concept voor deelauto’s en bereid zijn hun (tweede) auto weg te doen als dit binnen bereik komt. Kortom: waar wachten we nog op!”

 


Foto: Digitaal Dagblad