Drukbezochte Buurtsportdag bij CBS Smitshoek

mainImage
Drukbezochte Buurtsportdag bij CBS Smitshoek

Op woensdag 6 juni organiseerden de leerlingen van groep 7 van CBS Smitshoek een Buurtsportdag in samenwerking met Stichting KijkopWelzijn en Present Barendrecht. Tussen 12.00 en 14.00 uur was er voor alle buren, opa’s en oma’s, vaders en moeders van alles te doen. Er konden spelletjes gedaan worden, er werden danslessen gegeven en er werden lekkere hapjes en drinken aangeboden. Daarmee werd geld opgehaald voor het goede doel dat de kinderen zelf hadden uitgekozen, het KIKA-Fonds.

De ‘CBS Buurtsportdag’ werd volledig georganiseerd door de leerlingen zelf onder de enthousiasmerende regie van KijkopWelzijn. In een traject van 4 weken kregen de kinderen les van de Buurtsportcoach van KijkopWelzijn over het organiseren en uitvoeren van een evenement. Dat die lessen aansloegen en hun doel bereikten, bewezen de enthousiaste reacties van de bezoekers en de grote drukte tijdens het evenement.

De Buurtsportdag maakt onderdeel uit van het programma ‘Onze school is Present’. Daarin werkt CBS Smitshoek in het kader van Burgerschapsvorming voor alle leerjaren samen met Present Barendrecht. In een doorgaande leerlijn wordt beoogd om het sociaal maatschappelijk besef van leerlingen te vergroten. Zo wordt hen respect bij gebracht voor hun medemens en ondervinden zij hoeveel voldoening het geeft om iets voor anderen of voor de omgeving te doen. Deze ervaringen helpen de kinderen om in hun latere leven uit te groeien tot betrokken burgers die respect hebben voor anderen.

Dit project is letterlijk en figuurlijk een ‘schoolvoorbeeld’: bundeling van krachten en talenten van lokale organisaties leidt tot verrassende, verbindende activiteiten in de wijk.

De Buurtsportdag werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Carnisselande en het Laurensfonds.


| Foto: Digitaal Dagblad