Dorpskern niet tegen ruimere openingstijden terrassen

mainImage
Dorpskern niet tegen ruimere openingstijden terrassen

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is niet tegen een proef met ruimere openingstijden voor terrassen. Maar dat moet dan wel goed gebeuren, schrijft voorzitter Peter Jongenotter in een brief aan de gemeenteraad.

De vereniging is verbaasd dat ze niet eerder door de gemeenteraad is geraadpleegd over de sluitingstijd van terrassen. Vorige week was daarover plotseling een discussie in de gemeenteraad. Een motie komt op 14 juni opnieuw in stemming.

Een proef met ruimere openingstijden heeft in de Oude Dorpskern betrekking op het Doormanplein. Peter Jongenotter is blij dat de gemeenteraad erkent dat de overlast hier wordt veroorzaak door vertrekkende bezoekers. “We zijn dan ook benieuwd welke maatregelen nu getroffen gaan worden ter preventie van dit soort overlast.”

De vereniging is geen tegenstander van een proefperiode met ruimere openingstijden. Het moet dan echter van tevoren duidelijk zijn om welke periode het gaat en hoe de proef wordt beordeeld. Ook moeten alle belanghebbenden kunnen deelnemen aan de evaluatie. “Er vindt geen verlenging van deze proefperiode plaats voordat deze evaluatie heeft plaatsgevonden”, aldus Jongenotter.


Foto: Digitaal Dagblad