Donderdag duidelijkheid voor Barendrechtse horeca

mainImage
Donderdag duidelijkheid voor Barendrechtse horeca

Mogen de horecaterrassen in Barendrecht op vrijdag en zaterdag een uurtje (van 23.00 naar 24.00 uur) langer open? Hierover neemt de raad donderdagavond een beslissing. Dan wordt er gestemd over dit voorstel van de EVB. Tijdens de speciale hoorzitting maandagavond werd duidelijk dat alleen het Havenhoofd in Carnisselande voor hoofdbrekens zorgt. Over de andere gebieden (Middenbaan, Doormanplein en Smitshoek) is er wel overeenstemming met de ondernemers en bewoners.

Die consensus is er op het Havenhoofd nog niet. Ondanks dat Jan Hein Schoehuizen, voor de oudere Barendrechters de zoon van de vroegere wethouder, een keurig betoog hield over waarom de terrassen in Carnisselande mee zouden moeten kunnen doen met de pilot tot verruiming van de terrastijden. De proef duurt tot 31 oktober en wordt daarna geëvalueerd.

De uiteenzettingen van Marcel Hakemulder (Diggels), Jasper Colet (Lust), Maurice van der Hoek (Le Bonheur) en Jan Hein Schoehuizen (La Hermana) kwamen grotendeels overeen. Het eetpatroon van mensen verandert. Ook Barendrechter gaan wat later op de avond uit eten. ‘’We hebben bovendien veel tweeverdieners in Carnisselande. Die bieden wij de gelegenheid om op een zomerse avond ook wat later een hapje te eten. Hiervan heeft niemand last,’’ aldus de eigenaar van La Hermana.

Bij de klachten van de bewoners rond het Havenhoofd ging het vooral om de muziek. De tien horecagelegenheden op het plein mogen 12x per jaar een evenementenvergunning aanvragen en dan mag er hardere muziek worden gedraaid. ‘’Wij hebben dat beperkt tot twee keer en doen dat niet ’s avonds, maar al in de middag zodat we de nachtrust van de omwonenden niet verstoren’’, toonde Schoehuizen zich van zijn beste kant.
Of dit genoeg is voor de raadsleden om het Havenhoofd in de pilot mee te nemen zal donderdag in de raadsvergadering duidelijk worden.


| Foto: Digitaal Dagblad