Dna verdachte verkrachting Erasmus-studente komt overeen

mainImage
Dna verdachte verkrachting Erasmus-studente komt overeen


Er is een zijn vorderingen gemaakt in de zaak van de verkrachte Indonesische studente (20), die in De Esch werd belaagd en verkracht.  Het dna dat werd aangetroffen matcht met het dna van de 18-jarige Rotterdammer, die aan de hand van camerabeelden kon worden opgespoord.


Er is een speciale spoedprocedure bij het Nederlands Forensich Instituut ingesteld. Hierdoor was het mogelijk om binnen een week het bewijs op tafel te krijgen.

De rechter heeft vandaag besloten dat de verdachte nog in voorlopige hechtenis blijft, terwijl het onderzoek nog in volle gang is. De politie wist de verdachte op te sporen met een zeer beknopt signalement en camerabeelden. ‘Ouderwets speurwerk’ noemde een woordvoerder het eerder. Met de hedendaagse techniek is het gelukt om een dna-match te vinden. Getuigen kunnen zich nog altijd melden.

Het slachtoffer vertrok afgelopen zaterdagnacht om 05:00 vanaf Rotterdam Centraal, naar haar verblijfplaats in De Esch. Kort nadat zij haar fiets voor haar woning had neergezet, werd ze aangevallen. De studente zou gewurgd zijn met een fietsketting en raakte zwaargewond. Na een operatie was zij eerst niet aanspreekbaar. De politie berichtte al vrij snel dat alvorens de misdaad werd begaan, het 20-jarige gevolgd zou zijn door haar dader.

| Foto: Digitaal Dagblad