Djembécursus in Bibliotheek Carnisselande

mainImage
Djembécursus in Bibliotheek Carnisselande

CultuurLocaal verzorgt twee maal per jaar cursussen voor kinderen. Vanaf januari 2019 kunnen ook volwassenen zich inschrijven voor kennismakingscursussen. De inschrijving is nu geopend. Het aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijden kent uiteraard de traditionele instrumentcursussen voor accordeon, harp, viool, dwarsfluit en gitaar. Daarnaast zijn er diverse popmuziekcursussen: popband, zang, zang en gitaar of piano en singer-songwriter. Ook de DJ cursussen zijn er weer bij. Nieuw is de djembécursus voor 8- tot 12-jarigen.

Voor de jongere kinderen zijn er de cursussen Muziek op schoot (1-2 jaar) en Muziek voor peuters (2-4 jaar). Voor 4- tot 6-jarigen is er Verteltheater, waarbij de kinderen met bestaande of zelf verzonnen muziek invulling geven aan verhalen. Nieuw is de Muziekparade, waarin kinderen kennismaken met verschillende instrumenten. Dit sluit aan op het Verteltheater. Ook als volwassene kan je beginnen met muziek maken. Voor het eerst biedt CultuurLocaal cursussen gitaar en singer-songwriter aan.

Voor de lessen heeft CultuurLocaal ook nieuwe locaties in Carnisselande gevonden. Hiermee wordt invulling gegeven aan het streven van gemeente Barendrecht om Carnisselande een culturele impuls te geven. De Baerne, Buitenlandse Baan 1 en CBS Smitshoek/Kibeo Riederhof, Riederhof 39 blijven de vertrouwde locaties voor veel cursussen. Daarnaast biedt de Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein 248, onderdak aan een djembécursus. Bij OBS De Zeppelin, Middeldijkerplein 3, kunnen kinderen van 8- tot 12-jarigen een cursus popzang volgen.

De cursussen bestaan uit 10 wekelijkse lessen (DJ duo 8) en starten in de week van maandag 21 januari 2019.

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl.


Foto: Digitaal Dagblad