DJ: 200 euro boete voor 'racistische' grap

mainImage
DJ: 200 euro boete voor 'racistische' grap

De Rotterdamse DJ Michael heeft van de politierechter een boete van tweehonderd euro gekregen. Michael had, tijdens zijn optreden in Rotterdam, de microfoon in zijn hand en grapte over een collega: ''Geen negers achter de bar''. Dat meldt de Telegraaf.

Zijn collega kon er zelf wel om lachen, een aanwezige in het publiek iets minder en deed aangifte tegen Michael. De politierechter in Dordrecht vindt volgens de Telegraaf dat Michael had moeten uitkijken toen hij de gewaagde uitspraak deed. Michael zelf noemt de actie tegenover De Telegraaf een dolletje: ''Zoals je de hele avond over en weer geintjes maakt''. Na het oordeel van de rechter krijgt de diskjockey veel haatreacties op social media: ''Op Facebook krijg ik hele tirades in mijn richting.''

Ook zou er aangifte tegen Michael gedaan zijn om homofobe uitspraken. Hier herkent de dj zich niet in en is hier ook niet voor veroordeeld. De Rotterdammer en zijn advocaat uit Oud-Beijerland zijn niet van plan om in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.


| Foto: Digitaal Dagblad