De verdwaalde wimpel van Marte Röling

mainImage
De verdwaalde wimpel van Marte Röling

De wimpels van kunstenares Marte Röling zijn erg versleten, meldt wethouder Tanja de Jonge in een brief aan de gemeenteraad van Barendrecht. Het is de vraag of de kunstwerken die verbonden zijn aan gebouw Het Kruispunt gerestaureerd kunnen worden, want als alle scheuren die er nu in zitten weggewerkt worden dan ontstaan er nieuwe scheuren op andere delen.  Ook de schildering die is aangebracht tussen de verschillende lagen kan niet hersteld worden. Dat kan niet nagemaakt worden.  Het advies van Kunstwacht is om een nieuw kunstwerken te plaatsen.

Aangezien het de wens is om het kunstwerk terug te plaatsen moeten de opties renovatie of geheel vernieuwen tegen elkaar worden afgewogen. Op dit moment wordt met de kunstenaar afgestemd of vernieuwen mogelijk is en wat eventuele kosten dan zijn.

De gemeente is nog met de gebruikers van Het Kruispunt in overleg, waar de kunstwerken – als deze terugkomen – geplaatst gaan worden.

Dan zal ook besproken moeten worden wat er met die ene verdwaalde wimpel in de hal van Het Kruispunt moet gebeuren. Nu staat dit kunstwerk op nog geen meter van de open haard en vragen veel bezoekers zich af wat die grijze ‘paal’ midden in Het Kruispunt doet.


Foto: Digitaal Dagblad