''De passie knalt ervan af bij UFO''

mainImage
''De passie knalt ervan af bij UFO''

Martha Wesenhagen is een Rotterdamse zakenvrouw. In deze serie interviewt zij met enige regelmaat bijzondere personen (bekend en onbekend) die affiniteit hebben met Rotterdam en de regio.

Paula Vermeeren, is de partner van de bekende ondernemer en televisie persoonlijkheid Hennie van der Most. Een bevlogen dame. Eén dame die het gezegde “achter een sterke man staat een nog sterkere vrouw”, een waarheid als en koe maakt. Als schippersdochter leerde Paula om al vrij jong zelfstandig te zijn en haar eigen beslissingen te nemen. Geboren in Dordrecht, maar zijnde een schipperskind woonde zij op verschillende plekken en zat zij in verscheidende schippersinternaten, waaronder Rotterdam en Woerden. Paula denkt niet met het grootste plezier terug aan die tijd. ''Een internaat is natuurlijk nooit zo leuk als thuis. Hoe leuk de leiding ook niet is, er hangt een andere sfeer. Het wordt nooit jouw thuis, het is niet huiselijk. Een ieder voor zich - mentaliteit is wat er heerst. Dat is ook logisch, want het is niemand zijn thuis. Klagen zul je mij dan ook niet horen doen, alles wat je meemaakt vormt je als mens. Voor mij geldt dus ook niet anders.

Ervaringen
Achteraf kwamen de door mij opgedane ervaringen uit mijn jeugd, mij goed van pas in het zakenleven. Daar wordt je gedwongen, je niet alles persoonlijk aan te trekken. Als je wil slagen moet jij je goed staande weten te houden en gaan voor waar jij in geloofd. Zo is één van Paula haar dromen, om een pretpark voor volwassen te verwezenlijken. Dat lijkt mij nu echt gaaf, om als volwassene gewoon even lak te hebben aan alles en iedereen om je heen, doen waar jij zin in hebt alleen met volwassen om je heen. Voorlopig zal het pretpark voor volwassenen geen doorgang vinden, het is op het moment erg druk. Hennie is bezig met het nieuwe project “Speelstad” in Rotterdam. Daarnaast wil Hennie zoveel mogelijk van zijn bedrijven verkopen. Zelf stuur ik op het moment het nieuw geopende UFO Restaurant in Rotterdam aan. Een geweldig project. Als zo’n zaak staat dan begint het echte werk pas. Om een etablissement op te bouwen, te positioneren, jouw plek te weten te verzilveren tussen alle andere restaurants gaat niet over één nacht ijs. Daar gaat hard werken aan vooraf. Zoek eerst maar eens een goed team bij elkaar, die, al is het maar voor de helft, de passie voelt, die bij jou ook brandt. Dat is een behoorlijke klus. Gelukkig heb ik na wat omzwervingen nu een dergelijk team bij elkaar. De passie knalt er van af. Graag geef ik deze jongelui waar ik nu mee werk een kans om zich te bewijzen. Mijn filosofie is dat je mensen niet te dicht op de huid moet zitten. Je geeft ze een handleiding, corrigeert waar nodig is, stuurt ze aan, maar zorgt ervoor dat er genoeg ruimte is, opdat zij zich kunnen ontwikkelen, zo kom je samen op uiteenlopende ideeën waar je normaal gesproken misschien niet alleen op zou zijn gekomen.

Balans
Het is best spannend om te zien hoe iemand zich ontwikkelt. Nu moet ik bekennen dat ik mij graag verdiep in de menselijke psyche. Het is reuze interessant om de ontplooiing van anderen te te aanschouwen. De gedragingen. De antwoorden die iemand geeft of deze oprecht zijn of niet. Ik denk daar graag over na. Hennie en ik zijn daar anders in. Hij kan na een geschil met deze of gene dit praktisch direct naast zich neerleggen en verder gaan met de orde van de dag. Dat kan ik ook wel, maar het kost mij iets meer moeite. Ik wil nadenken over het hoe en waarom. Hij vindt het daarentegen weer mooi dat ik daar over prakkiseer. Wij kunnen daar goed overpraten, waardoor er een natuurlijke balans heerst tussen ons. Zakelijk denk ik mee, hij vraagt ook om mijn mening, ik draag mijn ideeën aan. Waarop hij deze mee in zijn overwegingen neemt, maar hij is het die de beslissingen neemt. Dat is terecht, het zijn zijn bedrijven. Door er zo in te staan, kunnen wij privé ook van elkaar genieten. Heerlijk thuis. Een diner bij kaarslicht zonder de rompslomp van de dag. Thuis moet er sfeer hangen en er moet rust zijn. Die nemen wij ook. Morgen is weer een dag.''


Foto: Digitaal Dagblad