Darttoernooi voor stichting Villa Joep

mainImage
Darttoernooi voor stichting Villa Joep

Op zondag 19 augustus is het weer tijd voor het jaarlijkse 'Vette Vingers' openlucht darttoernooi bij Agnes en Schier. Naast het darttoernooi zal de barbecue de hongerige deelnemers voorzien van een goedgevulde maag. Het totale inschrijfgeld plus één euro per consumptie, gaat naar stichting Villa Joep.

Het terrein is de perfecte locatie voor een darttoernooi van formaat. Indien het regent, kunnen de darters naar binnen. Agnes en Schier beschikt over twaalf dartbanen, waar dertien teams, een super league-team en de Brabantcup hun thuiswedstrijden darten.

Stichting Villa Joep zamelt geld in ten behoeve van een effectieve behandeling van neuroblastoom. Neuroblastoom is één van de meest agressieve vormen van kanker die een kind kan treffen. Jaarlijks krijgen in Nederland vijfentwintig tot dertig kinderen de diagnose. 65 tot 70 procent van de gevallen met de zwaarste vorm, overleeft de ziekte niet. De stichting Villa Joep financiert sinds 2004 onderzoek naar neuroblastoom. Daardoor is er veel meer bekend geworden over de genetische oorzaken van neuroblastoom. Wetenschappers hebben zo betere aanwijzingen voor de ontwikkeling van genspecifieke medicijnen.

Daarnaast is Villa Joep er ook voor de families die met neuroblastoom te maken krijgen. Enerzijds door lotgenoten met elkaar in contact te brengen en anderzijds door kennis te delen en naast elkaar te staan in de strijd. De financiering en focus van de stichting Villa Joep heeft het onderzoek naar neuroblastoom succesvol weten te versnellen. Om die noodzakelijke versnelling vast te houden, is er veel meer geld nodig.

 

Voorinschrijven is mogelijk, en zelfs gewenst in verband met de inkopen voor de barbecue. Inschrijven kan nog op de dag zelf tot 12:45 aan de wedstrijdtafel.

Voor de voorinschrijving kunt u telefonisch contact opnemen met de organisatie: 06-53185804

Agnes en Schier is gevestigd aan de Stationsweg 140 in Barendrecht.

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad