Buurtpreventie heeft extra geld en vrijwilligers nodig

mainImage
Buurtpreventie heeft extra geld en vrijwilligers nodig

De vrijwilligers van Buurtpreventie Barendrecht hebben extra geld en vrijwilligers nodig, dat stelt raadslid Martijn van Meppelen-Scheppink van SGP/CU. ''Op vrijdag 28 september jl. liep ik een avondronde mee met Buurtpreventie Carnisselande/Middelijkdijkerplein. Een mooie ervaring. Het is prachtig dat Barendrechtse burgers zich vrijwillig inzetten voor de openbare orde in hun wijk, intensief werk wat goede resultaten oplevert'', aldus het raadslid.

Toch stelt hij vragen aan het Barendrechtse stadsbestuur, want er zijn - zo blijkt - ook uitdagingen voor het preventieproject. Het bereik van de portofoons laat volgens Scheppink te wensen over. Men heeft regelmatig slecht bereik of totaal geen bereik (bijvoorbeeld in de Riederhoek, de Akkers en Smitshoek). Bovendien beschikt de portofoon ook niet over een alarmknop waarmee in geval van nood snel assistentie kan worden opgeroepen. In de gemeente Rotterdam is dat wel het geval. De vrijwilligers zouden met het oog op hun eigen veiligheid graag de beschikking krijgen over een portofoon met goed en zeker bereik en een alarmknop. Als het aan Van Meppelen-Scheppink ligt, maakt het College van B&W geld vrij om de portofoons te vervangen voor een beter exemplaar.

Ook het aantal vrijwilligers lijkt terug te lopen in het gebied Carnisselande/Middeldijkerplein. ''Het zou goed zijn als het aantal vrijwilligers wordt uitgebreid. Nu is het zo dat op vrijdagavond vaak door een vrouwelijke vrijwilliger alleen de ronde wordt gedaan. Een onwenselijke situatie. Het zou goed zijn als er meer en met name ook mannelijke vrijwilligers beschikbaar komen.''

Het SGP/CU-raadslid ziet graag dat het College van B&W zich inzet om Barendrechters te stimuleren zich in te zetten voor Buurtpreventie en te helpen bij het werven van vrijwilligers.


| Foto: Digitaal Dagblad