Bruggenbouwers Award voor Lou Heijnen

mainImage
Bruggenbouwers Award voor Lou Heijnen

Present Barendrecht verraste maandagochtend coördinator Lou Heijnen van Inloophuis ‘de Boei’ met de 2e Bruggenbouwers Award van 2018. Lou is al ruim 17 jaar als vrijwilliger verbonden aan ‘de Boei’, een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Aanvankelijk was hij werkzaam aan de Weimansweg in Rotterdam maar sinds 2010 is hij als coördinator actief voor de dependance in Barendrecht, gevestigd in het Trefpunt aan de Dr. Kuijperstraat.

Present motiveert de uitreiking als volgt. “Lou Heijnen is een goedlachse, altijd vriendelijke en bescheiden heer met gezellige Limburgse tongval. Heel gedreven voor de Boei maar vooral voor de gasten en voor hun welzijn zorgt Lou er samen met zijn team van vrijwilligers voor dat mensen zich bij ‘de Boei’ thuis voelen. De groep bezoekers is in de loop der jaren gestaag gegroeid. Met liefde worden gasten geruisloos in de groep opgenomen en voor iedereen is een luisterend oor. Gasten vinden bij de Boei een thuis buitenshuis. Lou is niet alleen coördinator, maar vindt het ook vanzelfsprekend om zelf de handen uit de mouwen te steken. Iedere maandag is hij samen met enkele andere vrijwilligers al voor dag en dauw aanwezig om alles klaar te zetten en vaak gaat hij pas als laatste weer weg.”

Omdat Present Barendrecht van mening is, dat Lou een geweldige bruggenbouwer is in Barendrecht, reikte Present secretaris Cees van den Berg hem de Bruggenbouwers Award 2018 uit.

Mensen die zelf te maken hebben met kanker maar ook hun naasten zijn iedere maandag vanaf 10.30 uur van harte welkom bij ‘de Boei’ in het Trefpunt aan de Dr. Kuijperstraat 4 in Barendrecht. Er wordt niet alleen met elkaar gepraat, maar er worden ook workshops georganiseerd op creatief en sportief gebied. Het volledige programma is terug te vinden op de website: www.inloophuisdeboei.nl

De Bruggenbouwers actie van Present wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van deze stichting. Present bouwt bruggen tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn omdat zij zelf niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. Vanuit de gedachte ‘wie jarig is, trakteert’ en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, komt Present met deze bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

De volgende award wordt uitgereikt in mei. In januari 2019 sluit Present Barendrecht de actie af met een Bruggenbouwers lunch met alle awardwinnaars, die daar op hun beurt iemand voor uit mogen nodigen die in hun ogen ook een bruggenbouwer is voor de Barendrechtse gemeenschap.


Foto: Digitaal Dagblad