Brievenbussen in Barendrecht beter bereikbaar

mainImage
Brievenbussen in Barendrecht beter bereikbaar

PostNL past vanaf begin augustus in gemeente Barendrecht het netwerk van brievenbussen aan. ''De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk'', aldus een woordvoerder.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. ''Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.''

Vanaf 4 augustus 2018 voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland (Zuid) door. In de gemeente Barendrecht blijven 32 brievenbussen en verdwijnen er 3 brievenbussen. De aanpassingen zijn eind augustus 2018 gerealiseerd.

Een nieuw overzicht van de locaties is hier te vinden.


| Foto: Digitaal Dagblad.