Boer’n’draad en De Buurtjes op Kiwanis Kinderfeest

mainImage
Boer’n’draad en De Buurtjes op Kiwanis Kinderfeest

Tijdens het Kiwanis Kinderfeest op zaterdag 9 juni vinden er bijzondere, interactieve voorstellingen op de Kleine Duiker plaats. De eerste voorstelling, Boer’n’draad, wordt aangeboden door Cultuurlokaal en is in principe bestemd voor peuters, kleuters en kinderen uit groep 3, maar ook anderen mogen natuurlijk meegenieten. Tessa Vugts, in Barendrecht vooral bekend als Tante T, woont samen met boer Henk op een boerderij. Daar ligt een lange rode draad op het erf. Waar komt die vandaan en nog belangrijker, waar gaat hij naartoe?

Samen met de kinderen gaan Tante T en Boer Henk op zoek naar het uiteinde van deze draad. Tijdens een muzikale, interactieve ontdekkingstocht komen de kinderen langs alle dieren van de boerderij en leren ze spelenderwijs over de kenmerken en bewegingen die bij de dieren van de boerderij horen. Zullen ze het einde van de rode draad vinden? De kinderen bepalen ter plekke de volgorde van de avonturen, waardoor elke voorstelling een eigen karakter krijgt.

Daarnaast maakt Tessa Vugts ook deel uit van improvisatietheatergroep De Buurtjes. Dit gezelschap speelt eveneens drie voorstellingen tijdens het Kiwanis Kinderfeest. Hierbij worden werkelijk alle scenes geïmproviseerd en mogen de kinderen in het publiek ideeën aan de acteurs aandragen. Als ze het leuk vinden, kunnen ze zelfs op het toneel komen om mee te spelen. Of het een gevaarlijke draak in een spannend sprookje wordt, of de kinderen gekke bekken naar een deftige koning trekken of hun wensen uit zien komen op het podium, niets ligt vooraf vast, alles is mogelijk.

De Buurtjes zijn samengesteld uit een aantal spelers van de theatersportvereniging De Buren Van Marlies uit Rotterdam. Zij maken al meer dan vijf jaar voorstellingen voor volwassenen vanuit improvisatie. Sinds een aantal jaar maken ze ook kindervoorstellingen, waarvan nu dus ook alle kinderen op het Kiwanis Kinderfeest kunnen gaan genieten.

De voorstellingen van Boer’n’draad en De Buurtjes vinden om en om plaats in de schuur op het halve uur. Boer’n’draad bijt om 11.30 uur het spits af en De Buurtjes verzorgen om 16.30 uur de slotvoorstelling. Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten op het Kiwanis Kinderfeest voor jong en oud. De opbrengst van het feest dat Kiwanis en Calvijn Groene Hart gezamenlijk organiseren is geheel bestemd voor De Kleine Duiker.

 


Foto: Digitaal Dagblad