BMC in herkansing met Het Kruispunt

mainImage
BMC in herkansing met Het Kruispunt

Adviesbureau BMC krijgt van de gemeente Barendrecht een herkansing. Kort voor de jaarwisseling werd het eerste rapport naar de businesscase en naar de samenwerking tussen de partners in Het Kruispunt door de gemeenteraad afgekeurd. Er is toen op initiatief van het CDA een motie aangenomen om een nieuw onderzoek te laten verrichten wat wel aan de opdracht voldoet. Dit tweede onderzoek wordt opnieuw door BMC uitgevoerd. Het bureau heeft erkend dat het rapport en de totstandkoming ervan niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. BMC heeft aangegeven het geschonden vertrouwen te willen herstellen en voor deze herkansing geen extra kosten in rekening te brengen. Ook heeft het bureau besloten om Ronald Speld van het dossier af te halen en een andere onderzoeker naar voren te schuiven.

De rekening van BMC voor het eerste rapport bedraagt 34.000 euro, maar het tweede rapport doen ze nu gratis. Over het resultaat van het eerste onderzoek was de VVD Barendrecht vandaag in de Blik op Barendrecht (de gemeentepagina) nogmaals heel duidelijk: ''Het door BMC uitgebrachte onderzoeksrapport was zo slecht dat het het daglicht niet kon verdragen en dus geen bijdrage aan de gewenste verbetering kan leveren'', oordeelde de VVD.

Wethouder Tanja de Jonge heeft de partners in Het Kruispunt gevraagd om opnieuw hun medewerking aan het onderzoek te verlenen.



| Foto: Digitaal Dagblad