BMC: geen inzicht in 'geheime versies' rapport

mainImage
BMC: geen inzicht in 'geheime versies' rapport

BMC stelt eerdere concept-versies van het rapport  naar aanleiding van het onderzoek  naar de samenwerking tussen de partners in Het Kruispunt niet beschikbaar. Dat heeft het bureau aan de gemeente Barendrecht laten weten. Onderzoeker Ronald Speld heeft vier versies gemaakt, waarvan de vertegenwoordigers in Het Kruispunt, onder meer het theater, de bibliotheek, Spruit en Digitaal Dagblad, de eerste en de vierde versie hebben gezien. De versies twee en drie zijn alleen door de ambtenaren beoordeeld. EVB heeft bij wethouder Tanja de Jonge de 'geheime versies' - opgevraagd, maar daar werkt BMC niet aan mee.

''Naar aanleiding van de behandeling van het onderzoek naar Theater Het Kruispunt in de commissie van oktober heeft u gevraagd of ook de concept- versies van het rapport ter beschikking kunnen worden gesteld aan de leden van de gemeenteraad. Bij onderzoeksopdrachten hanteren wij de richtlijnen van de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Wij zien eerdere versies van het rapport als zogenaamde werkdocumenten waarmee wij de feiten/percepties en onze bevindingen naar aanleiding van ons onderzoek middels hoor en wederhoor toetsen/valideren. Zo komen wij in fasen (versies) tot een definitieve versie van het rapport. Eerdere versies zijn dan ook niet voor publicatie geschikt'', aldus BMC in een brief aan de raad.

Het theater, de bibliotheek, horecaondernemer Spruit en Digitaal Dagblad, hebben zich al eerder in een brief aan het college van B en W en de gemeenteraad gedistantieerd van het rapport van BMC. Ook de gemeenteraad ging niet akkoord met het rapport. Er komt nu een nieuw onderzoek. Het eerste onderzoek kost de gemeente 34.000 euro, maar het tweede doet BMC gratis met een nieuwe onderzoeker. Ronald Speld is ervan afgehaald. Volgende week wordt de formulering van de onderzoeksopdracht in de commissie Samenleving besproken.

 
Foto: Digitaal Dagblad