Blauwe verbinding naar Barendrecht afgerond

mainImage
Blauwe verbinding naar Barendrecht afgerond

Tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht ligt een bijzondere waterverbinding ‘De Blauwe Verbinding’. De feestelijke oplevering is op 6 juli en op 7 juli.

Op en langs de route van de waterverbinding vinden dan allerlei activiteiten plaats.

De werkzaamheden startten in november 2012 en nu is de Blauwe Verbinding klaar. De feestelijke oplevering op vrijdag 6 juli begint om 14.00 uur. Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam en van het waterschap Hollandse Delta nemen de route officieel in gebruik. Het feest is ter hoogte van het viaduct aan de Heulweg, aan de kant van de Charloisse Lagedijk.

De dag erop, zaterdag 7 juli, vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaatsen voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere kanoën, wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, demonstratie zeilbootjes, een kanotocht voor kinderen. Te veel om hier op te noemen. Kijk voor alle activiteiten in de uitnodiging met plattegrond onderaan dit bericht.
Iedereen is van harte welkom bij beide evenementen.

Op 7 juli is er ook aandacht voor het schoonhouden van de parken en groengebieden. De Blauwe Verbinding zorgt voor schoon water in het Zuiderpark en de gebieden.


Foto: Digitaal Dagblad