'Bezoek de Havendagen met OV'

mainImage
'Bezoek de Havendagen met OV'

De organisatie van de Wereldhavendagen en de gemeente Rotterdam waarschuwen reizigers om de Rotterdamse binnenstad volgend weekend zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te bezoeken. Door de grote omvang van de Wereldhavendagen kunnen automobilisten is er zeer lastige parkeergelegenheid in het centrum.

Het Scheepvaartkwartier en de Wilhelminapier zijn tijdens de evenementen van de Wereldhavendagen niet toegankelijk voor auto's. Dat is op zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 23.30 uur en op zondag 9 september van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Tijdens de Wereldhavendagen is het erg druk in de stad. We raden je daarom aan om met het ov of de fiets te komen. Tijdens het evenement zijn er gratis fietsenstallingen op het Wilhelminaplein aan de voet van het oostelijke fietspad en op het Willemsplein. Je kan ook je auto aan de rand van de stad bij een P+R-terrein en vervolg je reis met het ov.

ijdens de Wereldhavendagen kan je gebruikmaken van een pendeldienst over de weg of over het water. Over de weg: pendelbus van de Parkkade naar het Willemsplein én van het Willemsplein via het begin van de Wilhelminapier naar Katendrecht en terug. Deze dienst is gratis. Over het water: tijdens de Wereldhavendagen kan je gebruikmaken van de watertaxi. In de zone centrum is er tijdens het evenement een gereduceerd tarief. Kinderen t/m 12 jaar betalen 1,50 euro, volwassenen 3 euro per rit.

De Wereldhavendagen vinden plaats van 7 tot en met 9 september.


Foto: Digitaal Dagblad