Barendrechtse Mario en Alice op tv in Hart & Ziel

mainImage
Barendrechtse Mario en Alice op tv in Hart & Ziel

In het tv-programma Hart & Ziel gaat Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Mensen waarin je niet meteen het stereotype klassieke muziekliefhebber herkent. Zoals een Barendrechtse drankenhandelaar op de Kruiskade in Rotterdam.

Al deze mensen hebben een bijzonder verhaal over een klassiek meesterwerk. Club Classique bezoekt deze mensen, tot ieders verrassing, op hun werkplek om dat meesterwerk te spelen. De confrontatie van de hoofdpersonen met een ensemble dat hun lievelingsmuziek speelt, zorgt voor ontroerende momenten.

Op donderdag 18 oktober zien we winkeliers Mario en Alice uit Barendrecht. Ze hebben Kaapverdische roots, zijn gek op Kaapverdische muziek en toch is het de klassieke muziek die in hun leven heel belangrijke momenten markeert. In de slijterij van Mario op de Kruiskade in Rotterdam is daarom altijd klassieke muziek te horen. Een bijzondere rustplek in een hectische en kleurrijke omgeving. De vijfde van Beethoven is Mario’s favoriet.

Uitzending: maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober, direct na Nieuwsuur op NPO 2


| Foto: Digitaal Dagblad