Barendrechtse Kanjerbeker langer in Den Haag

mainImage
Barendrechtse Kanjerbeker langer in Den Haag

De Barendrechtse Kanjerbeker blijft nog een maand in Den Haag. De huidige kanjer Jacq Verhees gaf de Kanjerbeker op 6 april door aan Cis Deyl, ook uit Den Haag. Cis is initiatiefnemer van de Haagse stichting MIAW: Make It Art Worthy. De stichting heeft tot doel het laagdrempelig verbinden van kunst en maatschappij. Dat doet zij door ruimte te bieden aan kunstenaars, het houden van een maandelijkse expositie en het scheppen van mogelijkheden voor het geven van workshops en cursussen van zeer uiteenlopende aard.

De Kanjerbeker is een initiatief van Verhalenvinder Babs Mouton uit Barendrecht, en is bedoeld om vrouwen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze doen. De beker is via Werkendam, Eindhoven, Pijnacker en Hellevoetsluis in februari in Den Haag beland.

Jacq Verhees hoefde niet lang na te denken over een kanjer aan wie zij de beker wilde doorgeven. Jacq heeft van dichtbij ervaren wat het met kunstenaars doet die via MIAW een kans krijgen (zowel volwassenen als kinderen). Daarnaast heeft Cis met MIAW een verbindende functie in de wijk gecreerd. Jacq wil Cis via het doorgeven van de beker in het zonnetje zetten voor al haar inspanningen.

De Kanjeractie

Babs Mouton, coach en Verhalenvinder, heeft de Kanjeractie in augustus 2017 opgezet. Zij wil door middel van het doorgeven van de Kanjerbeker vrouwen de waardering (laten) geven die ze zichzelf niet geven. Met deze waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten. Het doel van Babs is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie. De Kanjerbeker is een wisselbeker: elke maand geeft de huidige kanjer de beker door aan een vrouw die zij op haar beurt weer een kanjer vindt.

 


Foto: Digitaal Dagblad