Barendrecht reist af voor degradatiekraker

mainImage
Barendrecht reist af voor degradatiekraker

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht staat zaterdag voor een belangrijke uitwedstrijd. Hekkensluiter VVSB is dan de tegenstander van de rood/witten. De gisteravond aangestelde Jack van den Berg, opvolger van Albert van der Dussen, is er bij als toeschouwer.

Barendrecht kijkt terug op een rumoerige week, waarin het afscheid nam van trainer Albert van der Dussen. Dat besluit volgde op een reeks van vier nederlagen op rij die de rood/witten moesten incasseren. Op 3 november pakte Barendrecht voor het laatst een punt tegen FC Lienden (1-1), de laatste zege dateert zelfs van twee weken eerder bij Jong Vitesse (1-0). De Bongerdbewoners zitten in de hoek waar de klappen vallen, getuige de forse lijst aan blessuregevallen en schorsingen waar de technische staf mee te maken kreeg. Het interim-trainersduo Jermaine Sandvliet en Warry van Wattum moet zaterdag voorkomen dat Barendrecht dieper in de degradatiezorgen komt door VVSB te verslaan.

De degradatiezorgen bij VVSB zijn zo mogelijk nog groter dan bij Barendrecht. De zondagploeg uit Noordwijkerhout won dit seizoen pas één keer (Scheveningen, 2-0). Die enige overwinning volgde op een trainerswissel die bij de bollenploeg werd doorgevoerd. Jack Honsbeek moest het veld ruimen en werd vervanger door Eric Meijers, die zijn ploeg prompt naar de eerste zege loodste. Sindsdien durft VVSB weer een beetje omhoog te kijken en volgde onder meer een gelijkspel tegen het sterke Jong Sparta Rotterdam (2-2). De duels bij GVVV (2-3) en Spakenburg (1-3) gingen echter verloren, waardoor VVSB nog altijd hekkensluiter is met vijf punten minder dan Barendrecht. De club mist zaterdag bovendien de ervaren middenvelder Kevin Brands. De voormalig profvoetballer nam deze week per direct afscheid van VVSB omdat hij de reisafstand vanaf zijn woonplaats Den Bosch niet meer kon opbrengen.

Zowel Barendrecht als VVSB is er zaterdag dus veel aan gelegen om met een overwinning de winterstop in te gaan. De wedstrijd op sportpark De Boekhorst begint zaterdag om 15.30 uur en wordt tevens live uitgezonden op Fox Sports.


| Foto: Digitaal Dagblad