1 November 2019, 11:45 uur
Algemeen
mainImage
Kees Bakker

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht vaart zaterdag uit naar Veenendaal. VV DOVO is daar de tegenstander van de rood/witten in de Derde Divisie. Voormalig proftrainer Gert Kruys zag zijn ploeg afgelopen weekend binnen zes minuten op een 2-0 achterstand komen. Hoewel DOVO zich nog wel terug in de wedstrijd vocht, was Harkemase Boys over 90 minuten met 4-3 te sterk. Hoewel DOVO net als Barendrecht in de gevarenzone staat, is er aan scorend vermogen geen gebrek in Veenendaal. DOVO scoorde in acht duels al 21 keer, met de doelpuntrijke ontmoeting tegen VVOG (7-5) als opvallende uitschieter. Overigens won DOVO daarna alleen knap van Hoek (3-1) en kwamen de Veenendalers in de resterende zes duels niet verder dan twee gelijke spelen.

Barendrecht kan echter nauwelijks betere cijfers overleggen. Na een stabiele seizoensstart zitten de Bongerdbewoners sinds een aantal weken in de hoek waar de klappen vallen. Met vier nederlagen op rij zakte Barendrecht naar de twaalfde plaats op de ranglijst, met een puntje meer dan tegenstander DOVO maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Het zijn dus geen eenvoudige tijden voor Barendrecht-trainer Jack van den Berg, die moet voorkomen dat zijn ploeg net als vorig seizoen in een vrije val raakt. Ongetwijfeld helpt het dat er voorzichtig optimistische klanken klinken uit de Barendrechtse ziekenboeg. De rood/witten missen ook de komende maanden nog een aantal sterkhouders, maar na aanvaller Ramy Salem is ook Delano A Cohen op de weg terug. De verdediger maakte vorige week zijn eerste speelminuten in het tweede elftal van de rood/witten.

Het duel tussen DOVO en Barendrecht op sportpark Panhuis in Veenendaal begint zaterdag om 14.30 uur.