Barendrecht ontvangt GVVV

mainImage
Barendrecht ontvangt GVVV

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht neemt het zaterdag in de achtste speelronde van de Tweede Divisie op tegen GVVV. Het eigen sportpark De Bongerd is zaterdag om 14.30 uur het decor van de ontmoeting met de ploeg uit Veenendaal. GVVV begon het seizoen ongelukkig met twee nederlagen tegen Excelsior Maassluis en Jong Sparta. Daarna volgden twee overwinningen en drie gelijke spelen, wat het puntentotaal van de ploeg op negen brengt. Afgelopen zaterdag werd tegen FC Lienden met 2-2 gelijkgespeeld. Trainer Niek Oosterlee is vooral bezorgd over het aantal tegendoelpunten dat zijn ploeg incasseert. Met vooralsnog dertien tegentreffers in zeven wedstrijden valt er defensief nog wel wat te verbeteren bij GVVV.

Barendrecht heeft daarentegen pas zes punten gepakt uit zeven wedstrijden. De formatie van trainer Albert van der Dussen verloor zaterdag voor de derde keer op rij, al was het spel op bezoek bij Jong Sparta was een stuk hoopgevender als in de ontmoetingen met Excelsior Maassluis en HHC Hardenberg. Van der Dussen kampt bovendien met een aantal blessuregevallen; hij kon al niet beschikken over de aanvallers Ramy Salem, Daniël Esajas en Ali Khaldi maar moet nu ook nog zijn centrale verdedigingsduo Max van Dijk en Jeffrey Aarts missen wegens blessures. Het is dus wekelijks puzzelen voor Van der Dussen om de sterkste elf in het veld te krijgen.

Over de afgelopen seizoenen bewaart Barendrecht goede herinneringen aan de duels met GVVV: waar tot drie jaar geleden nog nooit van de Blauwen was gewonnen, eindigden vijf van de zes laatste wedstrijden in een Barendrechtse zege. Vorig jaar nog wonnen de rood/witten beide ontmoetingen met GVVV. Die statistiek moet Barendrecht vertrouwen geven om ook zaterdag de punten in eigen huis te houden.


Foto: Digitaal Dagblad