Barendrecht neemt maatregelen rond vuurwerk

mainImage
Barendrecht neemt maatregelen rond vuurwerk

Om de jaarwisseling zonder incidenten en met minder overlast te laten verlopen gaat de gemeente Barendrecht een tweede vuurwerkvrije zone instellen en meer personeel (BOA’S) inzetten.

De gemeente heeft inmiddels twee gebieden aangewezen waar met oud en nieuw geen vuurwerk mag worden aangestoken. Het eerste gebied ligt rond winkelcentrum Carnisse Veste en zorginstelling de Elf Ranken in Carnisselande. Daar komt nu dus de omgeving van ouderencomplex Borgstede bij. Dit gebied ligt helemaal aan de andere kant van Barendrecht. Op deze manier probeert de gemeente heel Barendrecht veilig te houden.

Barendrecht ziet dat het schadebedrag van vernielingen tijdens de afgelopen jaarwisselingen alleen maar daalt. Vorig jaar ging het om een bedrag van 15.000 euro, in 2016 was dat nog 23.000 euro. Er wordt vooruitgang geboekt en die dalende trend wilt Barendrecht de komende jaren blijven voortzetten.

Op 29 december start in heel het land weer de verkoop van vuurwerk. Overigens mag al het vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Je kunt een boete krijgen van 100 euro als er vuurwerk wordt afgestoken buiten deze tijden. Daarnaast wordt ook al het overige vuurwerk in beslag genomen.


Foto: Digitaal Dagblad