Baby Drive-in in Bibliotheek het Kruispunt

mainImage
Baby Drive-in in Bibliotheek het Kruispunt

Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van 0 t/m 2 jaar welkom met hun (groot)ouders én de kinderwagen. We ontdekken de leukste nieuwe boekjes en stimuleren taalontwikkeling door middel van spel, muziek en tijdens de dagelijkste dingen. En dat allemaal knus op schoot.

Samen liedjes zingen
Samen boekjes lezen en liedjes zingen is een knus en gezellig moment. Het versterkt de band met je kindje en stimuleert spelenderwijs de taalontwikkeling. In de bibliotheek zijn er ook veel boekjes die aanleiding geven tot liedjes zingen en je kunnen helpen met jullie muzikale momentje. Tijdens deze Drive-in gaan we praktisch aan de slag met de leukste liedjes, versjes en Muziek op schoot. Kom samen met je kindje op 13 december om 11.00 uur gezellig mee zingen en dansen!

Alles mag
Rondkruipen, eten & drinken, slapen, luiers verschonen, herrie maken en (indien nodig) kinderwagens parkeren is allemaal toegestaan tijdens de Baby Drive-in. Kom gezellig binnen rijden en ontmoet andere (groot)ouders onder het genot van een kopje koffie of thee. Uiteraard liggen de leukste boekjes klaar.

Waarom voorlezen aan baby’s?
Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter. Zo zijn er verschillende babyboekjes die aansluiten bij de leesontwikkeling van baby en dreumes. Denk hierbij aan geschikte boekjes voor taalontwikkeling, meertalig opvoeden, taalspelletjes en versjes, voeding en opvoeding. Dit is heel leerzaam. Zo blijkt uit onderzoek dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van je kind stimuleert en de concentratie verhoogt. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten. Met verschillende activiteiten in de bibliotheek en op bijvoorbeeld kinderdagverblijven wil de Bibliotheek AanZet het (voor)leesplezier stimuleren en op peil houden. De Baby Drive-In is één van deze leerzame activiteiten.


Foto: Digitaal Dagblad