Afwisseling van opklaringen en wolkenvelden

mainImage
Afwisseling van opklaringen en wolkenvelden

Vanochtend is het bewolkt in Barendrecht en valt af en toe lichte regen of lichte motregen. In de loop van de ochtend worden de droge perioden langduriger en valt er soms een gaatje in het wolkendek. De naar zuidwest ruimende wind neemt geleidelijk in kracht af en wordt matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Vanmiddag breiden opklaringen zich vanuit het westen over het Rjnmondgebied uit. In de tweede helft van de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Lokaal kan nog een lichte regenbui vallen, maar op de meeste plaatsen in onze regio blijft het droog. De maxima liggen rond 20 graden Celsius. De naar west ruimende wind is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Vanavond is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Er is kans op een enkele bui. De naar zuidwest krimpende wind neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

In de nacht naar dinsdag blijft het droog en klaart het breed op. Het koelt af naar circa 11 graden. Met name boven weilanden gebieden kan een mistbank gevormd worden. Er waait een (zeer) zwakke zuidwester, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Dinsdag belooft een prachtige zomerdag te worden. De zon schijnt uitbundig en in de loop van de dag ontstaan kleine vriendelijke stapelwolken, alwaar de zon vrijwel geen hinder van heeft. De middagtemperatuur komt op circa 23 graden uit. Het blijft de gehele dag droog. De wind is zwak, windkracht 2 Beaufort en krimpt in de loop van dinsdagmiddag van zuidwest naar zuid.

Woensdag start zonnig. Vanuit een zuidwestelijke richting neemt de bewolking vrij snel toe en stijgt de kans op buien. Voor de buien uit wordt het nog 23 graden, na passage van de buienlijn is het hooguit 20 graden in Barendrecht.

 


| Foto: Digitaal Dagblad.