Aftellen voor 38ste Fiets4daagse ZHZ

mainImage
Aftellen voor 38ste Fiets4daagse ZHZ

Maandag 18 juni gaat om 17.30 uur gaat de achtendertigste editie van de fietsavondvierdaagse Zuid-Holland Zuid van start. Met de schitterende raambiljetten en met de veelkleurige deelnemersboekjes laat de commissie van de R.F.T.C. “Rekreatoer en de Supportersvereniging commissie zien dat kwaliteit voorop staat.

De organisatie hoopt dat dit jaar het aantal deelnemers van de laatste jaren, zo’n 500, zal worden overtroffen. De deelnemers weer vier dagen lang van de mooie plekjes in de omgeving zullen genieten. De organisatie heeft weer voor de mooiste routes gezorgd. Dit evenement is geen wedstrijd wie er als eerste aan de finish haalt maar een sportief evenement waar iedere deelnemer zijn eigen prestatie maakt.

De commissie van de fiets4daagse is er dit jaar weer in geslaagd om, samen met de sponsors, een prijzenpakket voor de deelnemers ter beschikking te stellen. De lage voorinschrijfprijs, € 5,00 p/p, is al een prijs op zich mede namens de hoofdsponsor Rabobank Ridderkerk. Het inschrijfnummer op het boekje staat tevens garant voor een gratis verloting met vele prijzen van o.a. de fietshandelaren J. Verschoor en Vlasblom, de garage J.W. Pons, kaashandel De Weypoort, Plantenkwekerij Van Nes, enz. De fotograaf zal ook aanwezig zijn om deelnemers op de foto zal zetten met kans op prijzen. Onderweg zullen de diverse “weggeefsponsors” zich ook weer van hun beste kant laten zien om de deelnemers te verwennen met hun hapje en/of drankje en soms nog meer.

In het boekje staat een puzzel met als hoofdprijs een waardebon van Sign Power. Een prijs is ook de traditionele binnenkomst op de laatste avond via de Mauritsweg en de Vlasstraat waar de deelnemers weer vanaf 19.15 uur opgewacht worden met de vrolijke klanken van de Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda en waar de deelnemers dan in de kantine van de v.v. Rijsoord hun welverdiende herinnering van deze fietsvierdaagse in ontvangst kunnen nemen. Dit jaar zal ook een nieuw koor Rijsoords popkoor, X-Presion, zich onderweg presenteren met gospel, pop en rock liedjes.

Politieke bestuurders uit Ridderkerk, Barendrecht, H.I. Ambacht en Zwijndrecht zijn door de organisatoren uitgenodigd c.q. uitgedaagd om in ieder geval één avond mee te rijden, dit laat ook zien dat de Rijsoordse fietsvierdaagse zich ook richt op de omliggende gemeentes. Gezien dat er vorig jaren ruim éénderde van de deelnemers van buiten Ridderkerk kwam, zijn de eerdergenoemde gemeentes een gebied van potentiële deelnemers, waarvoor de startplaats aan de Vlasstraat goed bereikbaar is. Een eerdere uitspraak van een wethouder is; “Met de fiets bezoekt u de mooiste plekjes van Barendrecht, Hendrik-Ido Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht Zo komt u nog ergens waar u anders misschien niet zo snel vertoeft”.

Waar en bij wie kan u inschrijven:

Barendrecht
De Weypoort Middenbaan 87
Lagendijk Sportprijzen Deventerseweg 37
Profile fietsspecialist Gulden WC Oudeland 128

Heerjansdam
Restaria Liedorp Kromme Nering 22
Spar Heerjansdam De Manning


| Foto: Digitaal Dagblad