Barendrechts Dagblad | Af en toe zon, landinwaarts een bui

Af en toe zon, landinwaarts een bui

mainImage
Af en toe zon, landinwaarts een bui

Vanochtend zijn er stapelwolken met tussendoor zon. In het binnenland komen enkele buien voor. In het westen is het droog met vooral aan de kust zonnige perioden. Dat meldt WeerOnline.

Vanmiddag stijgt de temperatuur naar zo’n 11-12 graden in het noorden en aan de westkust. In het midden van het land is het een graad of 14 en in het oosten van Brabant en delen van Limburg kan het ruim 15 graden worden. Daarmee is het iets kouder dan normaal. Er staat een matige westen- tot zuidwestenwind en die voelt vooral in de schaduw fris aan. In het westen is de wind vrij krachtig.

In het westen blijft het droog met flink wat zon en stapelwolken. In het midden en oosten kunnen enkele buien ontstaan en is een wisseling van zon en stapelwolken. Geleidelijk neemt in het midden van het land de kans op buien af en komt de zon vaker tevoorschijn. Het oosten maakt nog kans op een bui.

Vanavond verdwijnen de laatste buien in het oosten. In het hele land zijn er zonnige perioden. Later op de avond trekken over het westen en noordwesten enkele wolkenvelden. De wind neemt iets af en wordt zwak in het zuidoosten en matig in het noorden en westen. Tijdens Koningsnacht zijn er heldere perioden en geleidelijk ook wolkenvelden. Het blijft droog en de temperatuur daalt naar 3-5 graden in het binnenland en 5 tot 7 graden in het westen en noordwesten.


Foto: Digitaal Dagblad